Skip to content

Heart Shaped Box – En hjärtformad ask

november 29, 2010

av Joe Hill

😀 😀 😀 😀
Den här gillade jag.

Joe Hill är ju helt klart inspirerad av sin pappa (Stephen King), hans berättarstil känns som en blandning av King och Koontz. Det här är en bra skräckhistoria och jag hoppas att jag får tillfälle att läsa fler böcker av Joe Hill.

I En hjärtformad ask får vi träffa den avdankade, och något excentriske, rockstjärnan Jude som köper ett spöke på E-bay ”just for fun”.

Jude har haft ett antal unga groupies som mer eller mindre stadigvarande flickvänner, han ger dem alla namn efter staten där han träffat dem. Det visar sig att en av dem, Florida, är släkt med det inköpta spöket. Florida tog livet av sig efter att Jude lämnat och skickat hem henne.  Nu är spöket är ute efter hämnd. Men varför? Naturligtvis är det inte riktigt så enkelt som det först verkar vara.

Jude är inte en helt sympatisk person, och jag tycker alltid att det är fascinerande när författaren ändå får mig att ”heja på” karaktären, trots att jag egentligen inte tycker särskilt bra om honom. Det är ganska bra jobbat.

 

Heart Shaped Box - En hjärtformad ask, Joe Hill, 2007

Skulle du köpa en vålnad?

Förmodligen inte. Men det är just vad rockstjärnan Jude Coyne gör, på internet.
Vålnaden är tänkt som ett makabert tillskott till hans ockulta samlingar, och levereras punktligt i en hjärtformad ask. Det är bara det att vålnaden vill se Jude Coyne död och begraven. Det gäller inte bara Coyne. Alla som kommer i vålnadens väg riskerar att gå samma öde till mötes.
.
.
.
.
.

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. december 14, 2010 21:12

  Men du. Det där låter ju jätteflummigt. 😀 Rockstjärnan köper en vålnad. Och denne vill se rockstjärnan (m fl) död och begraven. Går det verkligen att läsa och ta historien på allvar?? 😛

  • Ariel Leman permalink*
   december 15, 2010 16:04

   Jodå, det går. Åtminstone om man har lite fantasi och gillar skräckisar. Den är ungefär lika trovärdig som vilken Stephen King berättelse som helst. Sådan fader, sådan son 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: