Hoppa till innehåll

Dragonfly in Amber – Slända i bärnsten

november 22, 2010

av Diana Gabaldon

🙂 🙂 🙂 🙂

Dragonfly in Amber - Slända i bärnsten, Diana Gabaldon, 1992

Dragonfly in Amber - Slända i bärnsten (Outlander 2), Diana Gabaldon, 1992

Detta är den andra boken i Outlander-serien. Claire  är född på 1900-talet men lever nu tvåhundra år tidigare. Klanledaren Jamie Fraser blir hennes beskyddare och älskare. En kärlek bortom tid och rum binder dem samman.

Tillsammans reser de till Frankrike för att rädda Skottland från undergång. Deras mål är att hindra Bonnie Prince Charlie att få pengar till det tragiska fälttåget mot engelsmännen. De möter intrigerna vid Solkungens hov och tvingas kämpa för sina liv och för sin kärlek.

Slända i bärnsten är en roman om glödande passion men också en guldgruva för den historiskt intresserade. Som Jean M Auels like tecknar Diana Gabaldon människor och miljöer med stor historisk autenticitet. För den som ännu inte upptäckt Diana Gabaldon väntar ett stort läsäventyr.

Dragonfly in Amber är inte riktigt lika bra som första boken i serien, Outlander. Eller det kanske den är, fast på ett annat sätt. Berättelsen är inte riktigt lika fängslande och de erotiska partierna är något nedtonade (förmodligen för att inte bli rena upprepningar). Däremot är får de historiska beskrivningarna större utrymme. Davina Porter gör som vanligt en underbar insats som uppläsare.

Jag är fortfarande intresserad och det är med nyfikenhet jag ser fram mot att läsa nästa del i serien.

Ytterligare en sak som jag tycker om med serien är hur man kan se språkets utveckling (Jag lyssnar på böckerna på Engelska), det är roligt att se hur ord är sammankopplade engelska->skotska->nordiska språk (eg. norska->svenska)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: