Skip to content

Voyager – Sjöfararna

december 6, 2010

av Diana Gabaldon

🙂 🙂 🙂

Voyager är den tredje boken i Diana Gabaldons Outlander-serie.

I den föregående boken, Dragonfly in Amber, återvänder Claire till 1900-talet för att rädda sitt väntade barn. Hon har då varit försvunnen i tre år. Hennes äktenskap med 1900-tals-maken Frank Randall återupptas och dottern växer upp i tron att Frank är hennes riktiga far.

Voyager - Sjöfararna (Outlander 3), Diana Gabaldon, 1994

När Frank Randall dör beslutar sig Claire för att ta reda på vad som hände med Jamie Fraser, överlevde han slaget vid Culloden? Tillsammans med den skeptiska och något chockade dottern hittar hon Jamie vid liv. Claire beslutar sig för att återvända till 1700-talet.

Återseendet blir passionerat men inte särskilt lugnt. Claire och Jamie tvingas ut på en seglats för att försöka rädda Jamies systerson Ian som blivit kidnappad. Seglatsen tar dem till Väst Indien.

Det händer mycket i den här boken och Diana Gabaldon har gjort ett tillsynes omfattande och detaljerat forskningsarbete. Men ändå känns denna bok som något av en transportsträcka (vilket den ju rent bokstavligt är) till nästa bok. Trots att jag är väldigt förtjust i Jamie Fraser som person börjar jag irritera mig lite; Han måste vara det absolut sexigaste som går i ett par skor, för alla vill ha honom, såväl män som kvinnor. Problemet för mig är att min bild av honom inte alls visar en så snygg/sexig man och det är ju väldigt svårt att modellera om en gestalt när man väl skapat sig en bild. Därför får Voyager ett lite lägre betyg än de två tidigare böckerna.

Davina Porter är, som vanligt, en mycket duktig uppläsare.

(2010-11-29)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: