Hoppa till innehåll

Betygsskala

5 – En bok jag älskar. En bok som jag sträckläser, trots att jag inte vill att den skall ta slut. En bok där jag hoppas att det finns en fortsättning och när kommer den ut?! Kan inte vänta! Ibland är det en bok som jag kan köpa trots att jag redan läst den. En bok som jag varmt rekommenderar.

4 – En berättelse som väcker känslor. Skratt, gråt, ilska och/eller skynda-skynda-känsla. Kan också vara en bok som överraskar tex. genom en oväntad vändning, oväntad skildring av ett ämne. Ger en önskan om mer-läsning.

3 – Bra underhållning, utan att väcka några starka känslor. Detta är ofta en bok som roar för stunden, men som inte lämnar några djupa spår. Väcker ofta känslan; har jag läst den här? om jag senare stöter på titeln. Det kan också vara en bok som i mycket motsvarar kriterierna för betyget 4:a, men som störs av något tex. ett dåligt språk.

2 – En bok jag läser, med som inte lyckas engagera mig. Den kan vara ointressant, ha ett dåligt språk, vara ologisk, icke trovärdig (betyder inte samma sak som att den är orealistisk).

1 – Detta är oftast en bok jag inte läser färdigt. Det brukar ta lång tid innan jag verkligen ger en bok detta betyg. Oftast försöker jag ge boken en andra, eller t.o.m. en tredje chans – det behöver ju inte nödvändigtvis vara boken som är dålig, det kan ju vara mitt humör, som är boven i dramat. Här hamnar dock inte böcker som jag inte läser ut för att de är för obehagliga – dessa böcker har ju trots allt skapat en stark känsla.

Favoriter – Detta är oftast böcker som fått betyget 4 eller 5. Det här är en bok jag inte kan glömma, därför tar det ett tag innan en bok hamnar här.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: