Skip to content

Den mörka floden

november 28, 2010

av Åke Smedberg

🙂 🙂
Jag gav den här boken en trea när jag hade läst den, men hade inte skrivit någon kommentar. Problemet nu är att jag kan verkligen inte minnas den. När jag googlar och försöker hitta något om boken för att friska upp minnet hittar jag bara två recensioner av den. Två, vi talar om en 7 år gammal bok. Någon måste väl ha läst den och tyckt nått?

Eftersom jag inte kan minnas den själv rekommenderar jag den här recensionen, jag tyckte iallafall om att läsa den.

Frågan är väl om en bok som jag inte kan minnas alls, trots att jag läst den i år, verkligen är värd ett så högt betyg som en trea, det tycker inte jag, så jag sänker det till en tvåa. Något bestående intryck kan man väl vänta sig av en bra bok, eller?

Den mörka floden, Åke Smedberg, 2003

I ett ensligt beläget hus norröver hittas en äldre man och hans hustru brutalt mördade. Ett fynd på brottsplatsen leder misstankarna mot en man i fyrtioårsåldern. Han häktas men det är någonting med honom som förbryllar utredarna. Han bedyrar att han är oskyldig men försöker inte ens hitta några hållbara förklaringar till sina förehavanden vid tiden för morden.
Istället ber han att få träffa Lasse, en Stockholmspolis han känner sedan tidigare. Vid mötet ställer mannen en fråga: ”Skulle man kunna göra något sånt här utan att vara medveten om det?”
Påmind om märkliga omständigheter i ett gammalt fall ber Lasse journalisten John Nielsen att göra efterforskningar i mannens förflutna…

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: