Skip to content

Lyckans hjul

september 19, 2011

En chic-lit roman av Kajsa Ingemarsson

Bok.nu trodde att jag skulle ge den här boken betyget 1, men den är bra mycket bättre än så, en (svag) 3:a blir det i alla fall.

Det här är småmysig förströelseläsning som passar bra i hängmattan en lat sommardag, eller i soffhörnan i höstmörkret. Berättelsen kräver inget av mig utan puttrar på som ett avsnitt ur en såpa.

Tre grannar i en småstad blir (lite motvilligt) vänner trots skillnader i såväl ålder som bakgrund och status.  Tackvare nyfikenhet och grannskvaller, finner de tre kvinnorna varandra och något slags ny mening med livet.

Uppläsare var författaren.
Betyg:

Lyckans hjul, Kajsa Ingemarsson, 2007 (Norstedts)

I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor – tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där.

Tillvaron är lugn och till synes händelselös. Så flyttar en mystisk kvinna med märkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket får de tre kvinnorna att sluta sig samman.

Ellinor – som mest drar barnvagn om dagarna – märker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. När hon knackar på får hon veta att Miriams man Frank oväntat har lämnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfästet helt och hållet. På ett oväntat sätt får nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan även för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vändpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfälle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv.

Lyckans hjul är en berättelse om vändpunkter och om de vägar som på oväntade sätt kan leda oss vidare i livet.

Bokhora, Bokbabbel och Boktoka har också läst och tyckt till om Lyckans hjul.

2011-07-26

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: