Hoppa till innehåll

Drums of Autumn – Trummornas dån

maj 28, 2011

av Diana Gabaldon

Drums of Autumn är den fjärde boken i  Outlander-serien.

Drums of Autumn - Trummornas dån (Outlander 4), Diana Gabaldon, 1996 (2008 Recorded Books)

Förra boken, Voyager, slutade med att Claire, Jamie och Ian som skeppsbrutna landade på Georgias kust. Vi befinner oss alltså nu i Amerika före amerikanska inbördeskriget. Kvar i Skottland och 1900-talet befinner sig dottern Brianna och hennes (nästan) pojkvän Roger. Brianna och Roger försöker följa Claire och Jamies liv på 1700-talet och hittar en tidningsnotis om deras död i en våldsam brand i Amerika. Brianna beslutar sig för att försöka rädda sin mamma.

Det här är, för mig, ett kärt återseende. Som att träffa gamla vänner. Diana Gabaldon lyckas, genom att i varje bok  introducera nya personer och nya platser, hålla liv i serien som är smått beroendeframkallande. Hennes språk är underbart och miljöbeskrivningarna är tydliga, jag är verkligen där. Tempot i den här boken är något lägre än i de tidigare, men det blir absolut inte tråkigt, det är snarare skönt, jag tycker att de behöver vila lite nu, Claire och Jamie.

Davina Porter, som är uppläsare, är helt enkelt underbar. Hon är de olika personerna, utan att det låter konstlat. Hon missar i princip aldrig ett röstbyte, hon läser aldrig vare sig för högt, för lågt eller för fort. Hon lyckas sätta såväl tempo som stämningar utan att påverka ljud- och uppläsningskvaliteten.
Betyg för uppläsningen: 

(2011-05-05)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: