Skip to content

Till dess din vrede upphör

februari 2, 2011

av Åsa Larsson

🙂 🙂 🙂 🙂

Det var längesen jag läste Åsa Larsson, eller rättare sagt, längesen jag läste om Rebecka Martinsson. Jag hade glömt hur mycket jag tycker om de här böckerna. Det är snöigt och kallt utomhus och varm och mysigt inomhus, hos de flesta. Det här är verkligen Norrlandsromantik, jag vill åka dit!

Åsa är så duktig på personporträtt, både trevliga och otrevliga. Åsa Larssons böcker har ofta någon mer eller mindre religiös/andlig koppling och i den här låter hon den mördade flickan Wilma tala till oss. Detta är något som vanligtvis tycker illa om. För mig känns det ofta som ett grepp som författaren tar till när han/hon inte kan förklara det som händer på annat sätt. Men här fungerar det!  Jag tycker om att ha Wilma där vid min sida.

Till dess din vrede upphör, Åsa Larsson, 2008 (Bonnier)

Luften och hans egna rörelser har rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.

Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.

Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut. ”

Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi. Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?  En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda. Temat i Åsa Larssons fjärde kriminalroman är brodersrivalitet i skuggan av händelser under finska fortsättningskriget.

Uppläsare: Katarina Ewerlöf, betyg 🙂 🙂 🙂 🙂

(2011-01-11)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: