Skip to content

Towers of Midnight

januari 31, 2011

av Brandon Sanderson & Robert Jordan

🙂 🙂 🙂 🙂

Brandon Sanderson gör ett fortsatt gott jobb med Robert Jordans Wheel of Time. Storyn är tillbaka på banan efter några av Jordans utsvävningar i ovesäntliga sidohistorier. Vi är tillbaka hos huvudkaraktärerna och många av de tidigare lösa trådarna plockas upp och vävs in i historien. Jag känner att nu är vi på väg mot målet. Snart kommer den upplösning som länge känts så avlägsen och bortglömd.

Towers of Midnight, Brandon Sanderson & Robert Jordan, 2010 (Tor Books)

Rand al’Thor har vuxit som person och har nu på allvar axlat rollen som Draken återfödd och arbetar för att ena världen inför den sista striden. Egwene al’Vere är nu den sanna Amyrlintronande. Alla de ursprungliga vännerna har nu intagit de roller de tilldelats av väven.

Perrin Aybara jagas av Vitrockarna och söker i Tel’aran’rhiod för att finna svar på hur han skall kunna bemästra vargen i sig, för att inte tappa greppet om den mänskliga verkligheten.

Matrim Cauthon tvingas återvända till The Tower of Ghenjei, för att besegra Aelfinn and Eelfinn i ”Rävar och Ormar” – spelet man inte kan vinna.

Tyvärr verkar det som att Natur & Kultur Förlag inte kommer att ge ut de sista tre böckerna; The Gathering Storm, Towers of Midnight och A Memory of Light, på svenska[1].

(2011-01-08)


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: