Skip to content

I lagens limo – The Lincoln Lawyer

januari 31, 2011

av Michael Connelly

🙂 🙂 🙂

Det här är en bra och klurig Connelly-deckare utan Harry Bosch. Grundstoryn är bra och historien bjuder på spänning och flera vändningar och överraskningar. Brottsmålsadvokaten Michael Haller är en komplex person; smart och charmig men också en besserwisser med ett stort ego – Jag gillar honom! Detta är den första boken med Haller som huvudperson och jag hoppas att vi får se många fler.

Filmen The Lincoln Lawyer har premiär den 18 mars i USA. Matthew McConaughey spelar Michael Haller.

I lagens limo - The Lincoln Lawyer, Michael Connelly, 2005 (2007, Norstedts)

Michael Haller är en så kallad Lincoln Lawyer – han har kontoret på fickan, eller rättare sagt där han råkar befinna sig: i sin bil, en Lincoln av rymlig sedanmodell. Han har ett par stycken, och en chaufför, en av alla de på samhällets botten som han försvarat, och som nu betalar av sin skuld. Mickey Haller är ständigt på jakt efter nya lukrativa uppdrag för att ha råd med huset med utsikt över Los Angeles.
Så äntligen kommer jobbet han har väntat på: en rik klient som råkat riktigt i klistret, anklagad för våldtäkts- och mordförsök. Haller ser ut att kunna kvittera ut en stor summa pengar när rättegången är över. Han behöver bara bevisa att den anklagade är oskyldig. Det är han bra på, men det här fallet leder honom in på allt farligare vägar, och rättvisans pris stiger ju närmare han kommer juryns avgörande: skyldig eller icke skyldig!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: