Skip to content

Alkemisten, Septimus Heap, bok 3

december 27, 2010

av Angie Sage

😀 😀 😀

Septimus Heap blir lurad att kliva in genom en spegel. Han hamnar då på samma plats men 500 år tidigare, vem är det som har fört honom dit och varför? Jenna måste nu hitta den försvunne Septimus. Tillsist är de väldigt många som lyckats ta sig tillbaka i tiden till Septimus, men hur skall de nu bära sig åt för att återvända till nutiden?

Angie Sage berättar i Alkemisten egentligen en väldigt sorglig historia, men på ett lättsamt och humoristiskt sätt. Jag tycker inte att denna bok är riktigt lika bra som de tidigare, men Sage ger oss nya härliga bekantskaper och de underbara personbeskrivningarna lyfter berättelsen. Men vart tar en del av dem vägen? Det känns som om vi tappade bort någon. Boken avslutas med korta beskrivningar av vad som händer med, eller har hänt med, några av de nya bekantskaperna. Men det är väl fortfarande någon vi har glömt, är det inte det?

Septimus Heap 3: Alkemisten, Angie Sage, 2007

När Silas Heap öppnar ett förslutet och bortglömt rum på palatsets vind släpper han samtidigt ut drottning Etheldreddas spöke. Drottning Etheldredda levde för 500 år sedan och hon är minst lika skräckinjagande död, som när hon levde! Hennes djävulska plan ska ge henne evigt liv men hon behöver hjälp från både Jenna, Septimus och sin son, Marcellus Py, som är duktig i läkekonst och en berömd alkemist. Och om drottningens plan involverar både Jenna och Septimus kommer vi med all säkerhet att få träffa Nicko, Alther Mella, Marcia Overstrand, Beetle, Stanley, Sarah, Silas, Brandsprutan, Faster Zelda och alla de andra fantastiska personligheterna som vi har lärt känna i MAGI och SKUGGAN. Med action som får hjärtat att stanna och en sprudlande humor fortsätter Angie Sage att berätta om Septimus Heaps äventyr.

Som vanligt är det Helge Skoog som läser. Angie Sages typ av humor och Helges sätt att läsa är som gjorda för varann. Jag tror faktiskt att Helge Skoog älskar de här böckerna.

(2010-12-15)

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: