Skip to content

American Gods – Amerikanska gudar

december 6, 2010

av Neil Gaiman

🙂 🙂 🙂 🙂

Det centrala i denna historia är att gudar och mytologiska väsen existerar för att folk tror på dem. Immigranterna tog med sig sina gudar, alver, älvor och andra väsen till Amerika, men nu är de på väg att dö ut eftersom människan har fått nya gudar såsom media, droger, teknik osv.

Med humor och värme ger Gaiman oss en trevlig resa genom Amerika. En resa som blir ännu trevligare om man som jag är intresserad av historia och religion.

American Gods - Amerikanska gudar, Neil Gaiman, 2001

Shadow är en man med ett förflutet. Efter tre år i fängelse vill han inget hellre än att hålla sig från bråk och leva ett lugnt och harmoniskt liv tillsammans med sin fru. Ända tills han får veta att hans fru dödats i en olycka. På resan hem till begravningen, då en våldsam storm skakar planet, presenterar sig mannen i stolen bredvid. Han kallar sig mr Wednesday och han vet mer om Shadow än vad han borde göra. Han varnar Shadow att en mycket värre storm är på väg att blåsa upp. Och Från det ögonblicket kommer inget att förbli detsamma. Amerikanska gudar är en mörk och brokig resa in i mytens värld och över den amerikanska kontinenten – en resa lika bekant som fullständigt främmande. På sitt eget mästerliga sätt berättar Neil Gaiman en originell och nyskapande historia, i vilken verklighet och fantasi förenas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: