Skip to content

Skugga

november 28, 2010

av Karin Alvtegen

😀 😀 😀

Skugga är kanske inte lika bra som Alvtegens övriga romaner, men ändå läsvärd. Detta är en ångestfylld berättelse om hemligheter och arvssynd.

Det är också en berättelse om skrivkramp, kanske något Alvtegen har erfarenhet av? Eventuellt under arbetet med den här boken, som känns lite splittrad och avslagen (brist på bättre ord). Men jag skulle ändå vilja ge betyget 3,5.

Skugga, Karin Alvtegen, 2007

Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin kunnat drömma om. Älskad, beundrad och högaktad för sina böcker kan han se tillbaka på ett långt liv kantat av framgång och respekt. Han är arbetarsonen som tack vare sin flit och sina uppoffrande föräldrar blev en nationalikon för hela det svenska folket, en man vars ryktbarhet skulle bli så stor att ingen i hans närhet kunnat undgå att påverkas av den.

Men vägen till framgång är sällan rak och giganter kastar ofta djupa skuggor. När en ensam åldring avlider sätts ett ödesdigert händelseförlopp igång, och uppgifter om en långt mörkare historia än den ljusa framgångssagan börjar sippra fram. En historia som rymmer fasansfulla hemligheter, svek, lögner och död.

Karin Alvtegen läser själv sin bok.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: