Skip to content

Midvinterblod

november 28, 2010

av Mons Kallentoft

🙂 🙂 🙂
Den här boken började jag med att läsa som pocket. Men det var något fel på trycket i den boken (suddig text på var fjärde sida, eller så) så efter ungefär halva boken gick jag över till ljudbok. Uppläsare var Torsten Wahlund.

Midvinterblod

Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.

Jag gillar grundstoryn och tycker om huvudpersonen Malin Fors, men tycker att boken är väldigt ojämn. De partiet där offret berättar känns som något som stoppats in för att kunna förklara saker som resten av historien behöver, och känns… påklistrade(?). Jag har dock inga problem med de ganska råa beskrivningarna. Bra spänning utan att ha ”det där lilla extra”.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: