Skip to content

The Road – Vägen

november 23, 2010

av Cormac McCarthy

🙂 🙂 🙂 🙂

The Road - Vägen, Cormac McCarthy, 2008

En far och hans son vandrar ensamma genom ett nedbränt amerikanskt landskap. Kylan är genomträngande och snön som faller blandas med askan i luften. Himlen är släckt på ljus.
Deras destination är kusten, men de vet inte om något väntar på dem där. Allt de har är en pistol att försvara sig med mot de laglösa gäng som rör sig längs vägen, de kläder de bär på kroppen, en kärra med mat de hittat — och varandra.
Vägen är en djupt gripande berättelse om en resa. På ett hypnotiskt kraftfullt sätt ställs kärleken mellan en far och hans son mot en hopplöst skrämmande framtid. Det värsta och det bästa som människan kan åstadkomma genomströmmar detta mörka, intagande mästerverk.

Vägen är en dystopisk skildring där världen, naturen och även människorna går mot sitt slut. I centrum står relationen mellan pappan och sonen. Det här är en bok om kärlek, förtvivlan, hopp och överlevnad.

Trots att det är en mörk historia är detta ändå en bok att tycka om. Den som tror att det skall vara skrämmande i betydelsen läskig/ryslig blir nog besviken, den här boken är skrämmande på ett helt annat plan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: