Skip to content

Segel av sten

november 23, 2010

av Åke Edwardson

😐

Segel av Sten, Åke Edwardson, 2002


Någon gång under andra världskriget försvinner den svenske fiskaren John Osvald mystiskt på en trålare utanför den skotska kusten. Nu, sextio år senare, tycks hans son Axel också ha försvunnit under en resa i Skottland. Efter att ha blivit kontaktad av Axels oroliga dotter bestämmer sig Erik Winter för att undersöka fallet. Återigen möts Winter och hans skotske kollega Steve MacDonald för att utreda ett fall, men den här gången får det konsekvenser som ingen av dem kunnat förutse. Samtidigt i Göteborg undersöker kriminalinspektör Aneta Djanali en misstänkt hustrumisshandel. Motvlligt dras hon in i en kedja händelser som får hennes att fundera över sitt förflutna och sina egna val. Liksom Winter tvingas även hon ut på en resa till en främmande strand.

Röster om boken:
Helsingborgs Dagblad: Segel av sten är Åke Edwardsons bästa roman det är briljant.
DN: Det är spännande, vackert, hotfullt och fullt ut levande. Jag darrar inte på manschetten när jag utbrister i min ensamhet: Så jävla bra!

Om detta är Åke Edwardsons bästa, så vet jag inte om jag någonsin kommer att läsa något mer av honom,  för det här gillade jag inte. Jag försökte verkligen, många gånger. Jag vill egentligen inte ge böcker ett så här lågt betyg, inte utan att verkligen ha gett dem en chans. Men tyvärr det gick inte. Det var segt, högtravande, tråkigt och oerhört ointressant. Tillslut gav jag upp. Jag kunde helt enkelt uppbringa något som helst intresse för vem som mördade vem…

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: