Skip to content

Mörker, ta min hand – Darkness, Take My Hand

november 23, 2010

av Dennis Lehane

🙂 🙂 🙂

Mörker, ta min hand - Darkness, Take My Hand, Dennis Lehane, 1996

Privatdetektiverna Patrick Kenzie och Angela Gennaro åtar sig att skydda sonen till en känd psykiatriker som av misstag verkar ha retat upp Bostons maffia, och därför fått ta emot ett antal hotelser. Snart står det klart att hoten inte kommer från maffian, utan istället leder spåren åt ett än mer skrämmande och samtidigt osannolikt håll: en seriemördare som sitter fängslad sedan tjugo år tillbaka.

Plötsligt inträffar en rad ohyggliga mord där offren blir grymt torterade. När Patrick Kenzie och Angela Gennaro gräver djupare i saken upptäcker de flera likheter med tidigare olösta fall och att mördaren är någon som kretsar kring dem, och som känner till deras förflutna. Någon som leker med dem och ser dem som sina nästa offer.

Mörkt. Våldsamt och bitvis dystert. Boken har inte riktigt samma rappa, humoristiska språk och berättarteknik som kännetecknar den föregående boken; ”En drink före kriget”, eller som den efterföljande ”Ingenting är heligt”.

Det är möjligt att mitt lite lägre betyg på den här boken beror på att jag hade förväntat mig den lättare tonen som finns i de andra två Lehaneböckerna. Spänningsvärdet är det dock inget fel på och boken är klart läsvärd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: