Skip to content

Borta bäst

november 18, 2010

av Sara Kadefors

🙂 🙂 🙂

Borta bäst, Sara Kadefors

Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på den elegant klädda kvinnan, med det vackra leendet, som kommer ut och promenerar mot ingången. Hon som dricker gratis kaffe innan varuhuset öppnar och äter folks kvarlämnade mat. För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det bara om att överleva.
 
 

 

Sylvia är en egocentrisk fördomsfull kvinna som har väldigt svårt för att andra är fördomsfulla och oförstående. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om henne, eller om de andra karaktärerna i boken. Det finns väl egentligen inte någon karaktär jag fattar tycke för, och detta känns märkligt. Oftast finns det någon karaktär som man tycker om, eller sympatiserar med. Det är väl egentligen ganska skickligt att skapa en berättelse som jag vill läsa, utan att jag egentligen tycker om någon person, eller någon företeelse, i boken.

”Klassresan” som Sylvia gör känns tillrättalagd och boken berör inte på djupet. Detta trots misär, överkonsumtion, ytlighet och karriärskrav.

Boken är bitvis ganska rolig och innehåller några riktigt dråpliga scener. Underhållande!

Ljudbok, med Sara Kadefors som uppläsare.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: